Visie

Het beste van ons... en wat de consument zoekt

De moderne consument gaat steeds meer op zoek naar authenticiteit en traditionele basiswaarden. De oudere generatie weet vaak nog wel typische streekproducten te benoemen, en wij willen u helpen met de zoektocht naar deze producten. Nederlandse streekproducten hebben een volle, unieke en ouderwets lekkere smaak.

Passie en betrokkenheid

De makers werken met passie en betrokkenheid aan hun producten. Deze vinden hun oorsprong in de historie, de natuur en de mens die werkte en leefde in een bepaalde streek. De een noemt het biologisch, de ander ecologisch, eigengemaakt of scharrel, maar altijd vanuit een eerlijke bevlogenheid.

Authentieke streekrecepten

De grondstoffen worden verwerkt tot overheerlijke producten, waarbij gebruikgemaakt wordt van authentieke streekrecepten, die in de verschillende provincies van generatie op generatie worden doorgegeven. Het behoud van deze authentieke vaardigheden wordt door de boeren echter wel gecombineerd met moderne bedrijfsvoering. Dit zorgt ervoor dat de producten altijd van hoog­waardige kwaliteit zijn en voldoen aan alle eisen die gesteld worden op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Niet alleen het landschap en de natuur hebben baat bij deze trend, tal van boeren kunnen hiermee hun bedrijf winstgevend voortzetten.

Terug naar de roots

Het agrarisch toerisme is fors in opkomst, de Nederlander wil "terug naar zijn wortels". Zij gaan daarvoor bijvoorbeeld naar een boerderij met winkel, soms te combineren met een rondleiding over de boerderij, een kijkje in de stal, een wandeling door de boomgaard, een kopje koffie op het terras en kunt kijken hoe de producten gemaakt worden. Zo wordt een een dagje "Boerderij-shoppen" een feest voor het hele gezin!

Nieuwe ontwikkelingen

Naast de biologische producten zijn de Nederlandse streekproducten bezig aan een enorme opmars. Dat zie je terug in de schappen van speciaal-winkels en supermarkten, waar men steeds vaker jam, kaas, wijn en bier uit de streek kan ontdekken.

Platform

Nederlandsestreekproducten is het platform om alles over lokaal geproduceert en ambachtelijk gemaakt eten,te delen, te kopen en verkopen.