Wilde Eend met port en sinaasappel

« Recepten

Het seizoen van de wilde eend staat weer voor de deur, hier een recept voor 4 personen

De combinatie van wilde eend, port en sinaasappel:

4 borstfilets
50 gr boter 
200 gr in plakken doorregen spek
Sap van een citroen 
100 gr sinaasappel marmelade 
3 dl. wild bouillon
1.25 dl rode port
1 tl tomatenketchup
Zout en peper naar smaak 
En niet te vergeten een borrel glaasje cointreau 

Bestrijk de eendenborsten met gesmolten boter en bedek ze dan met de plakken spek. Rooster dit geheel 45 minuten in de oven op 200 gr.     Verwijder het spek en kerf de borsten in om ze daarna te bestrooien met wat zout en peper. Schenk het citroensap er overheen en zet het geheel nog 10 minuten in de oven. Leg ze in een schaal en houdt ze warm.Doe de marmelade , de bouillon , port en de ketchup bij het braadvocht.Laat het mengsel nog wat inkoken. Roer een beetje boter door de saus en laat hem even door koken tot deze mooi glanst. Verdeel de getranceerde borsten over de borden (doe een scheutje van de cointreau over de eend en een klein scheutje van de saus, de rest van de saus zet u op de tafel. Opdienen op met wat rood fruit zoals braam en bosbes op een bedje van frisee salade.Een gepofte aardappel met wat kruidige boter kan hierbij beslist niet misstaan.

Geniet van dit stukje pure biovlees.