Rode Bieten Bavaroise

« Recepten

recept voor 6 personen:

250 ml rode bietensap

3 ei dooiers

100 gr suiker

5 blade witte gelantine

250 ml lobbig geslagen room

3 plakjes Fries Suikerbrood

150 gr Hollandse Blauwader kaas

Bereiding:

breng het bietensap langzaam aan de kook. Klop de dooiers met de suiker schuimig en week de gelatine in koud water. Giet het bietensap terwijl u goed klopt bij de eieren. Zet dit mengsel op een heel laag vuur en klop er continu met een garde in tot het tegen de kook komt, pas op voor schiften. roer de uitgeknepen gelatine door de crème en giet deze door een zeef in een schaal. Roer af en toe om. Zodra de gelatine gaat geleren roert u de lobbige room erdoor.Giet de massa in de gewenste vorm, dek af met folie en zet in de koelkast tot deze volledig koel is. Rooster het suikerbrood in de oven. Stort de pudding en garneer met de blauwader kaas en het suikerbrood.

Gebruik voor dit recept lokale producten bij u uit de buurt, de links bij de ingrediënten zijn slechts een indicatie.

Met dank aan Restaurant Koperen Kees de nieuwe Hollandse Keuken, Zwolle