Perentaart met blauwe geitenkaas en walnoten

« Recepten

Perentaart met blauwe geitenkaas en walnoten (hoofdgerecht 4 personen)

3 handperen in vieren

5 plakken bladerdeeg

250 gram crème fraiche

4 eieren

200 gram gorgonzola of andere blauwaderkaas zoals Little Blue Star van de Kruidenwei

zwarte peper

(verse) tijm

fijn gehakte walnoten

beetje citroensap

Bereiding:  Oven op 200 graden voorverwarmen. Peren schillen en in vieren zonder klokhuis. Beetje citroen over de peren. Crème fraiche in een pannetje verwarmen met gorgonzola. Blijven roeren tot kaas volledig gesmolten is. Van het vuur halen. Op smaak brengen met vers gemalen peper en de tijm. Quichevorm invetten en bekleden met bladerdeeg. In het kaas mengsel de eieren doorkloppen. Mengels op bladerdeeg gieten en peren in de vorm leggen. Bollekant boven en breede kant buiten. Cirkel vormen in de vorm. Afmaken door walnootjes erover te verdelen. In de over voor 30 minuten! Zowel warm als koud heel lekker!

Gebruik voor dit recept lokale producten bij u uit de buurt, de links bij de ingrediënten zijn slechts een indicatie.

met bijzondere dank aan Dorien Paymans

http://www.carolina-verhoeven.nl/lokaal-en-lekker-dorien-paymans-130-2-0.html