lichtgebonden Aspergesoep

« Recepten

voorgerecht, 6  personen

500 gr Asperges
1 l water
1 l kippebouillon
3 blaadjes lavas
zout & peper
ingrediënten voor de beurre manié:
40 g boter
50 g bloem
Ingrediënten voor de liaison:
¼ ltr room
4 eidooiers

Bereidingswijze:

Was en schil de asperges zorgvuldig en vooral niet te zuinig. Zet de schillen op met het water en een snufje zout. Laat een uur zachtjes trekken, zeef de schillen eruit en voeg de kippebouillon en de blaadjes lavas toe. Laat de bouillon nog een kwartiertje zachtjes trekken. Snijd vervolgens de asperges in schuine stukjes van circa 3 cm en kook ze beetgaar in water met een snufje zout. Voeg de beurre manié toe aan de kippebouillon en laat dit even goed doorkoken. Doe de gare aspergestukjes met het vocht bij de bouillon. Voeg vlak voor het serveren al roerende de liaison toe. Laat de soep absoluut niet meer koken.

Bereidingswijze beurre manié; dit is een mengsel van geknede boter en bloem, kruimel dit mengsel door de hete bouillon, dit is de eerste binding

Bereidingswijze liaison: dit is een mengsel van eidooier en room, dit mengsel kan gaan schiften als u het te snel te snel aan te hete bouillon toevoegt,vermeng daarom altijd eerst het eidooier/room mengsel met iets van de hete bouillon en schenk dit mengsel weer bij de rest van de bouillon, dit is de tweede binding, dit geeft de soep een fluweel zachte samenstelling

U kunt de soep extra vullen met reepjes ham en gekruimeld hard gekookt ei