Hollands Schorsenerenpannetje

« Recepten

Ingrediƫnten

750 gr schorseneren
375 gr winterwortel
750 gr aardappelen (bloemig kokend)
375 gr kastangne champignons
3 a 4 grote uien
500 gr Rundergehakt
100 gr roomboter
zout en zwarte peper uit de molen
verse kruiderijen zoals, peterselie/rozemarijn/bladselderij en kruidnagel en laurier
3 dl runderbouillon

Werkwijze Was en schil de schorseneren en winterwortel, snijd deze in stukjes van 3-5 cm. Schil de aardappelen, maak de uien schoon en halveer ze. Maak de champignons schoon. Bak het gehakt rul en bruin in de roomboter. Vul een grote pan met de aardappelen, uien, schorseneren, wortel, champignons en rul gebraden gehakt, kruidnagel en laurier, giet de bouillon erbij en laat het geheel een klein uurtje zachtjes gaar koken. Giet het overtollige vocht af, voeg een dikke klont roomboter toe, breng op smaak met zout, peper en de grof gehakte verse kruiden, meng alles met een houten lepel.

Natuurlijk haalt u deze ingrediƫnten bij uw lokale leveranciers!

Eet smakelijk!