Hete Bliksem met Bakbloedworst

« Recepten

Hoofdgerecht voor 6 personen

Ingrediënten

1,5 kg aardappels bv Bildstar of Bintje
7/8 middelgrote appels Brabantse Bellefleur, Golden Delicious, Eysdener Klumpke
300 gr varkenspoulet (fijn gesneden)
300 gr gerookte spekblokjes
Boerenboter
Peper en zout
Appelstroop
Mosterd

Werkwijze

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Was de appels goed, maar schil ze niet, snijd ze parten en verwijder het klokhuis. Zet de aardappels in een pan met ruim water en zout (matig) op een middelhoog vuur. Leg na ongeveer 5 minuten het varkenspoulet en spekblokjes op de aardappels en leg hierop de appelpartjes. Kook het geheel ± 15 a 20 minuten, op een matig vuur totdat de aardappelen gaar zijn. Giet het af, laat even op een hoog vuur het geheel enigzins droog stomen, roer met een houten spatel het geheel,met een flinke klont boter door elkaar, geen stamper gebruiken! Breng op smaak met peper en zout. De liefhebber kan hier naar smaak appelstroop of mosterd bij eten.

Serveertip: gebakken Bloedworst smaakt erg goed bij dit gerecht, de naam van het gerecht komt doordat het vocht van de appelen erg heet wordt.

De links in het gerecht zijn slechts een indicatie, het is natuurlijk de bedoeling dat u deze streekproducten, lokaal bij u in de buurt koopt.