Geroosterde groene asperges met notenolie

« Recepten

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 24 st dikke Hollandse groene asperges
  • 200 g gemengde pitten en zaden zoals pijnboompitten, zonnebloempitten, pistachepitten, cashewnoten, amandelen
  • 8 takken tijm
  • 4 teentjes knoflook, in smalle plakjes
  • 0,5 dl notenolie
  • 0,5 dl olijfolie
  • 0,5 dl balsamicoazijn

Bereiding Schil dikke asperges met een dunschiller vanaf 4 cm onder de kop. Slanke groene asperges hoeven niet persé geschild te worden. Snijd circa 1,5 cm van houtige onderkant af en gooi deze weg. Blancheer de asperges in ruim gezouten kokend water in 3-4 minuten beetgaar, schep ze voorzichtig uit de pan in een schaal ijskoud water zodat ze niet kunnen doorgaren. Dep ze droog op een doek en snijd ze in schuine stukken van 4 cm lang. Verhit een koekenpan met iets olijfolie en rooster de asperges op hoog vuur in 2 minuten goudbruin, voeg de noten toe en rooster 1 minuut mee. Draai het vuur laag, voeg notenolie, tijm, knoflook en balsamicoazijn toe, verwarm enkele seconden. Verdeel de asperges over borden en lepel er ruim noten en olie over.

Recept uit Swingen in de Keuken – Angélique Schmeinck Kijk ook op www.tastetotaste.nl en www.smaakvrienden.nl