Gelakte Snoekbaars

« Recepten

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 struikje bleekselderij
60 gram katenspek
6 sjalotten
1200 gram snoekbaarsfilet met ontschubd vel
arachide olie
3 dl. Riesling
3 dl. visfond
3 dl. room
60 gram koude boter
zout
peper
appelstroop
6 el. Fijngeknipte bieslook

Werkwijze

Schil de bleekselderijstengels. Snijd de bleekselderij in stukjes en het spek in reepjes. Snipper daarna de sjalotjes. Rooster de visfilets om en om (eerst op de huid) in een hete antiaanbakpan met iets olie. Neem ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje. Kook de Riesling met 3 sjalotjes in tot de helft van het vocht is verdampt.Voeg daarna de visfond toe, en weer tot de helft inkoken. Voeg 1,5 dl room toe. Deze weer inkoken tot de saus begint te binden. Klop er op het laatste moment ( vlak voor het serveren) de (klontjes) boter en eventueel nog een scheutje Riesling door.

Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan. Voeg de 3 sjalotjes en de spekjes toe. Roer hier 1,5 dl. room door en breng het geheel op smaak met zout en peper. “Lak”de huid van de geroosterde snoekbaarsfilet met de appelstroop en laat ze onder een heel hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren

[caption id="attachment_2872" align="alignleft" width="150" caption="verser kan niet"][/caption]

[caption id="attachment_2873" align="aligncenter" width="150" caption="Riesling"][/caption]