Broodpudding van Oliebollen met Amandelspijs en gekonfijte Sinaa

« Recepten

Streekgerecht uit Groningen

Ingrediënten voor 6 personen:

60 gr zachte boerenboter

6 oliebollen met krenten en rozijnen

150 gr amandelspijs

10 el sinaasappelmarmelade

sap van 3 sinaasappelen

4 eieren

3 dl volle melk

3 el suiker

6 bolletjes vanilleroomijs

Bereiding:

Vet een vuurvaste schaal in met zachte boter. Snijd de koude oliebollen in dikke plakken en bestrijk ze met boter en sinaasappelmarmelade. Leg de plakken dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi met de fijngemaakte amandelspijs. Meng de de melk en de suiker en breng ze samen aan de kook. Neem het mengsel van het vuur en voeg al kloppend de eieren eraan toe. Giet dit over de oliebolplakken en laat ze ongeveer 30 min weken. Breng in de tussentijd de rest van de marmelade en het sinaasappelsap aan de kook en laat dit inkoken tot een niet te dikke , stroperige saus. Zet de schotel in een grotere schaal en vul deze voor de helft met water.Bak het geheel in 35 min af in een oven van 180 gr. Verhoog nu de temperatuur tot 210 gr en laat de pudding nog ca. 10 min bakken tot de bovenzijde goudbruin en krokant is. Verdeel over 6 voorverwarmde bordjes, serveer met bol vanilleroomijs en de sinaasappelsaus

Gebruik voor recept lokale producten bij u uit de buurt “Lokaal-voor-Lokaal“, de evt links bij de ingrediënten zijn slecht een indicatie