Boerenomeletjes met jonge groentjes

« Recepten

Ingrediënten (4 personen)

Voor de vulling:

1⁄2 aardappel

1 geschilde bleekselderij 1⁄4 dikke wortel 1⁄4 ui 1⁄2 eetlepel crème fraîche fijngesneden bieslook

Voor de salade:

12 jonge preien 12 jonge worteltjes 8 kleine venkeltjes 3 steranijs citroensap 6 eieren 1 dl slagroom

Bereidingswijze

Snijd de groenten voor de vulling in een hele fijne brunoise (blokjes) en kook deze kort af, zodanig dat ze nog een beetje knapperig zijn. Breng op smaak en vermeng met de crème fraîche en bieslook.

Kook de jonge groenten voor de salade kort af in gezouten water met een beetje suiker, een klont boter en steranijs en breng op smaak met peper en zout.

Kluts de eieren en de room met wat zout en peper en laat hiermee de kuiltjes van de poffertjespan vollopen tot net onder het randje. Maak deze op een heel laag vuurtje warm totdat de omeletjes in het midden nog een klein beetje nat zijn en haal van het vuur. Vul de helft van de poffertjes met het groentemengsel en leg er omgekeerd een poffertje boven op. Zo ontstaan mooie omeletjes.

Doe wat boter op de omeletjes en besprenkel ze met wat citroensap. Maak op met de salade van groenten.

Dit gerecht kan als ontbijt, lunch en voorgerecht geserveerd worden.

Bron: Puur Natuurlijk, Jonnie Boer De Librije Zwolle

De product-links, zijn slechts een indicatie, het is de bedoeling dat u voor dit gerecht, eerlijke, pure, lokale ingrediënten gebruikt.