Bieten Parelgort met 6 bereidingen van Biet

« Recepten

receptuur voor 6 personen:

300 gr parelgort 6 dl bietensap 2 sjalotten (fijn gesneden) 1 teen knoflook

Bereiding:

bak de sjalotten en knoflook kort aan en blus dit af met het bietensap, laat enigszins inkoken

6 x bietenblad 120 gr geblancheerde jonge bieten 120 gr zoet/zure plakjes biet 120 gr gepofte gele biet ( biet in de oven garen met zout, peper, olie, knoflook in alu folie) 120 gr geroosterde biet (bieten roosteren op de BBQ) 120 gr Chioggia biet 120 gr gerookte biet

Krokant Scharrelei, pocheer de eieren en spoel deze goed koud, paneer ze vervolgens a la Anglaise (eiwit/paneermeel) frituur de eieren op 180 grC  voor 4 minuten

dresseer de bieten-parelgort op het bord, leg de bieten-beredingen  (lauw/warm) rond de randen, leg het krokant gefrituurde ei in het midden.

Gebruik voor dit recept lokale producten bij u uit de buurt " Lokaal-voor-Lokaal", de evt links bij de ingrediënten zijn slechts een indicatie

Met dank aan Jonathan Karpathios, restaurant Vork & Mes in Hoofddorp