Bavaroise met Honing-karamel saus en Wentelteefjes

« Recepten

Ingrediënten Bavaroise van Boerenkarnemelk

  • ¾ ltr karnemelk (bijv. de Huppe, Knapenvelder, Weerribbenzuivel o.i.d.)
  • ¼ ltr slagroom (idem als boven)
  • 12 blaadjes gelatine
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 flinke eetlepel honing (bijv. Imkerij de Zwerm of Geerlink Honing)

Werkwijze Bavaroise van Boerenkarnemelk Dit is een koude bereiding, het is erg belangrijk dat de karnemelk en room op kamer temperatuur zijn! Klop de room met de suiker tot yoghurt dikte, smelt de geweekte gelatine blaadjes (dr Oetker) op een laag vuur met een beetje water, niet laten koken, laat afkoelen tot lichaam temperatuur. Meng de opgeklopte room met de karnemelk met een houten spatel, meng direct hierna de opgeloste gelatine druppelsgewijs door de massa zorg dat het goed mengt, schep het in 4 tot 6 puddingvormpjes, dek af met folie en zet het 12 uur in de koelkast. Ingrediënten Honing-kramelsaus

  • 150 gr kristalsuiker
  • 3 flinke eetlepels honing
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (Grand Marnier)
  • 1 dl sinaasappelsap

Werkwijze Honing-karamelsaus Suiker met honing verwarmen en lichtbruin laten kleuren (karameliseren) Likeur en sinaasappelsap toevoegen, het mengsel zal nu gaan klonteren, onder voordurend roeren de saus blijven verwarmen tot deze weer glad is. Ingrediënten Twentse Wentelteefjes

  • ½ ltr volle boerenmelk
  • boerenroomboter
  • 2 biologische scharreleieren
  • 1 flinke schep suiker met vanille en kaneel
  • 6 halve plakken Twentse Krentewegge (bijv. Bakkerij de Winter)

Werkwijze Twentse Wentelteefjes Klop de melk met het ei en de suiker, vanille en kaneel, wel de krentewegge in dit mengsel en bak het in een matige hete koekenpan, bak het enigszins krokant, leg het op keukenpapier, en laat het afkoelen.Leg de gebakken krentewegge op een dessertbordje, maak het vormpje met de bavaroise een klein beetje warm onder de warme kraan, niet te lang, stort het puddinkje op de krentewegge, garneer met de Honing-Karamelsaus en eventueel iets poedersuiker.

Eet Smakelijk!