Bavarois van Asperges met Bloedsinaasappelsaus en Frambozen

« Recepten

Recept voor 4 personen

Ingrediƫnten

  • 10 stuks bijna gaar gekookte asperges + vocht (samen 500 gr)
  • 100 gr suiker
  • 2.5 dl stijfgeklopte slagroom
  • 12 stuks in koud water geweekte blaadjes gelatine
  • sap van 3 geperste bloedsinaasappelen ( ca 3 dl)
  • 1 tlp aardappelzetmeel (aangemaakt met water)
  • 200 gr frambozen, bestrooid met witte basterd
  • sap van een kwart citroen

Bereiding

Houd van de asperges de punten apart voor de garnering De asperges met kookvocht pureren (500 gr) 1 dl van deze puree aan de kook brengen en de gewwekte gelatine toevoegen, dit toevoegen aan de overige puree en laten opstijven spatel de opgeslagen room door de puree in vier vormpjes in de koelkast laten opstijven sinaasappelsap aan de kook brengen en binden met de aardappelzetmeel de verse frambozen bestrooien met witte basterd en citroensap de puddinkjes lossen op gekoelde bordjes de saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten, frambozen en munttopjes