Herfst Stoofpot

« Recepten

Ingrediënten voor 6 personen

1,5 kg varkensvlees bij voorkeur procureur, in grove blokken gesneden  150 gram shii-takes 150 gram kastanjechampignons 150 gram oesterzwammen 150 gram champignons 8 sjalotjes 200 gram boter 2 eetlepel olijfolie  zout  2 fl bier 1/4 ltr room  2 eetlepel peterselie  2 eetlepel dragon  2 eetlepel selderij  2 eetlepel bieslook

Bereiding:  Snijd het vlees in grove blokken. Snipper de sjalotjes. Snijd alle soorten paddestoelen in stukjes. Verhit de boter met olijfolie in een braadpan en bak het vlees al roerend rondom bruin. Voeg de paddestoelen met bier toe en laat het geheel in +/- 60 minuten op laag vuur gaar pruttelen. Voeg al roerend de room toe en laat het geheel iets inkoken. Voeg al roerend de kruiden toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met aardappel/uien puree en spruiten.

Gebruik voor dit recept lokale producten bij u uit de buurt, de links bij de ingrediënten zijn slechts een indicatie.