Stamppot van Raapstelen, ook wel Keeltjes genoemd

« Recepten

Recept:

Aardappelen in ruim water opzetten met een beetje zout gaar koken en uit laten dampen, stampen klontje boter toevoegen en de 4 eetl crème fraîche op smaak brengen met peper en zout. Het voordeel van de crème fraîche in de puree is dat hij lekker smeuig word en iets frisser, de bosjes raapstelen even iets kleiner snijden en als laatse door de aardappel puree mengen. Wat ook lekker is om erbij te serveren is schorseneren ala crème, in het Westland ook wel nero genoemd of keukenverdriet, omdat je er van die vieze handen van krijgt.

  • 500 gr schorseneren
  • 1 citroen
  • 2 dl room
  • klontje boter

Schorseneren schillen en gelijk in water met de in stukken gesneden citroen doen, anders kleuren ze gleijk helemaal bruin. Daarna in gewenste vorm snijden, beetgaar koken, koud spoelen. Klontje boter in de pan en de schorseneren even in bakken en daarna afblussen met de room en die even lekker in laten koken en evt afbinden met een beetje maïzena, daarna op smaak brengen met peper en zout.

Leonard; voor mijn Restaurant haal ik altijd bij diverse tuinders mijn groente producten ik heb ongeveer 9 tuinders die mij voorzien van mijn groente assortiment, één daarvan is wel een hele bijzondere nl. Aron en Adrienne Scheffers van Verskwekerij Westland die hebben voor de particulieren op vrijdag en zaterdag een winkel in hun kas waar ze een uitgebreid westlands groente assortiment hebben.

Met dank aan Claudia en Leonard Elenbaas, Restaurant Pure Passie in 's-Gravenzande.

Gebruik voor recept lokale producten bij u uit de buurt. Lokaal-voor-lokaal, de evt links bij de ingrediënten zijn slecht een indicatie.