Links Overijssel

VechtdalProducten

“Doelstelling; het implementeren en instandhouden van een milieu-, natuur- en diervriendelijk agrarisch productiesysteem in het Vechtdal.”

Slowfood

“Slowfood is een non-profit organisatie voor ecogastronomie.”

Oons Ambacht

“Op weg naar een duurzaam Overijssel”

Naar een duurzaam Overijssel

“In Overijssel bestaan inspirerende plattelandsinitiatieven.”

Salland Aspergeland

“Van eind april t/m 24 juni (St. Jan) is Salland weer Aspergeland.”

Proef de Pure Provincie

“Dwalen door de provincie, zoeken en speuren naar de vruchten van het land!”

duurzaamzwolle

Welkom op deze site! Je bent hier aan het juiste adres als je meer wilt weten over duurzaamheid in Zwolle en omstreken.

stimuland

Stimuland is een onafhankelijke stichting die projecten ontwikkelt en uitvoert. We werken in opdracht van de overheden aan duurzame ontwikkeling.

ijsseldalpuurlekkerder

De oeroude, vruchtbare gronden van het IJsseldal zorgen voor (h)eerlijke granen. Deze goudgele graanproducten worden verbouwd met passie en dat proef je. Biologisch geteeld, dus zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. De met zorg gemalen granen garanderen een uitstekende bakkwaliteit.

landbouwe

Als kleine jongen wist ik al hoe heerlijk het is om door de natuur te banjeren. Dat kan bijna niet anders als je opgroeit aan de rand van een natuurgebied met vennetjes, rietkragen en moerassen: de Rottige Meenthe. Hier, in het dorpje Scherpenzeel, dichtbij het Friese Wolvega en midden in de Groote Veenpolder, stond onze boerderij. Het struinen en stropen heb ik nog altijd niet verleerd. Ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt.

natuurboeren

Al jaren wordt er in Nederland gesproken over de afstand tussen burgers en politici. Minder besproken, maar niet minder waar, is de kloof tussen burgers en boeren. “De laatste decennia heeft de landbouw niet aan een proces van globalisering kunnen ontsnappen”, vertelt Berrie Klein Swormink, biologische veeboer uit Lettele en initiatiefnemer van de Stichting Natuurboer uit de Buurt. “Boeren weten niet meer waar het vlees van hun koeien in de schappen belandt, dat kan de andere kant van de wereld zijn.

Andersom geldt hetzelfde: veel consumenten hebben werkelijk geen idee hoe het voedsel dat zij eten geproduceerd is en waar het vandaan komt.

De kloof tussen burger en boer is groot. Met onze
stichting willen we de afstand verkleinen.”